Boksehandsker | Den ultimative guide til valg af boksehandsker

Velkommen til XEEDs omfattende guide til valg af boksehandsker – din nøgle til at sikre de rette boksehandsker. Vi går dybt ind i verdenen af boksehandsker, så du får det ultimative overblik over de forskellige størrelser og former for boksehandsker.

Boksehandsken er et at de vigtigste redskaber til mange kampsportsformer. Med denne guide hjælpe vi dig med at finde den perfekte handske til din træning.

Størrelsesguide til boksehandsker
Når du dykker ned i vores sortiment af boksehandsker, er det afgørende at overveje formålet. Skal de bruges til konkurrence, intens sandsæktræning, skarpe sparringsrunder, og er det f.eks. til boksning, thaiboksning eller MMA? Husk altid at tale med din træner, som også kan tage højde for dit behov og niveau.  

Ounce, også forkortet Oz er en måleenhed der angiver volumen i forhold til masse og vægt. Oz fortæller hvor meget polstring der i en boksehandske. Jo højere oz, jo mere polstring har boksehandsken.

Baseret på formålet skal du vælge den rette boksehandske.

Udforsk vores størrelsesguide og find den ideelle boksehandske til din specifikke træningssituation

Mænd

Vægt (kg)

Sandsæk og puder

Sparring

Under 50 kg

8 oz

14-16 oz

51-65 kg

8-10 oz

14-16 oz

66-76 kg

12 oz

16 oz

77-90 kg

12 oz

16 oz

Over 88 kg

12 oz

16-18 oz

 

Kvinder

Vægt (kg)

Sandsæk og puder

Sparring

Under 45 kg

6 oz

12-16 oz

45-50 kg

8 oz

14-16 oz

50-60 kg

10 oz

16 oz

60-70 kg

12 oz

16 oz

Over 70 kg

12 oz

16 oz

 

Ounce (Oz) og hvad det betyder for dig

Forstå oz, og du forstår, hvordan du personligt kan tilpasse dine handsker til din træningsintensitet.

Det handler derfor ikke om størrelsen på handsken, men om hvor meget polstring der er i. Hvilken størrelse oz du skal have handler altså om hvilken form for træning du skal lave, og derved hvor stødabsorberende din handske skal være. 

Kvinder og børn vil typisk ikke have brug for en handske med særlig høj oz. Det samme gælder hvis du træner med sandsæk eller pude. Ved sparring, så skal handskens oz være højere, dels for at beskytte dine hænder, men også for at beskytte din sparringspartner. 

Hvis du har en handske på 12 oz, sammenlignet med en handske på 14 oz, så har 14 oz en kraftigere polstring og dermed en større beskyttelses effekt.
Inderhandsken i boksehandsken er normalt one-size. Dvs. at en handske på 10, 12, 14 og 16 oz har samme størrelse inderhandske og skulle således passe til alle hænder.

De typiske størrelser på boksehandsker
De mest efterspurgte boksehandsker spænder fra 12-18 oz og passer til forskellige kampsportstræningsformer. Vi har tilrettelagt en detaljeret guide baseret på vægt, sandsæktræning og sparring for både mænd og kvinder. Så uanset om du er nybegynder eller en erfaren kampsportsudøver, har vi den perfekte størrelse til dig.

Find den rette størrelse for dig med vores detaljerede størrelsesguide og skab en perfekt forbindelse med dine boksehandsker.


Boksehandsker til sandsæk og puder
Boksehandsker er normalt ret alsidige og nyttige i enhver form for træning. Oftest er det vigtigt, at man i dette tilfælde enten bruger klassiske sandsækhandsker, som er mest velegnet til sandsæk. Her er polstringen relativ tynd, og man undgår derfor at slå hul i polstringen. Der er dog mange klubber og træningscentre, der anbefaler deres medlemmer at bruge almindelige boksehandsker til sandsæk og plethandsker, da boksehandsken har en tykkere polstring end en klassisk sandsækhandske. Man kan godt bruge en klassisk boksehandske, men man skal være opmærksom på, at der er risiko for at nedslide boksehandsken hurtigt. De typiske størrelse til sandsæk og puder for boksehandsker er 10-12 oz.
Falder valget på almindelige boksehandsker, kan vi særligt anbefale vores Training Boksehandsker, som kan ses her.

Boksehandsker til Sparring
I sparring er formålet med boksehandsker, at beskytte både dig og din sparringspartner, så i ikke kommer til skade. Du kan bruge et hvilket som helst par boksehandsker til sparring (forudsat at de er en acceptabel vægt og størrelse). Sparringshandsker er helt almindelige boksehandsker, men polstringen skal normalt være lidt tykkere for at sikre, at stødene ikke skader dine hænder og din sparringspartner.  

Boksehandsker til sparring skal derfor være i en lidt højere oz. Oftest bruges 14 oz og opefter til sparring. Det afhænger typisk af ens kropsvægt. Som udgangspunkt bør nybegyndere benytte sparringshandsker med minimum 14-16oz polstring, da man som nybegynder endnu ikke er så kontrolleret i sin sparring. Din træner har sandsynligvis lang kampsportserfaring i bagagen og ved uden tvivl rigtig meget om godt kampsportsudstyr. Hvis din træner mener at dine handsker vejer for lidt eller er for små, så tag deres ord for det. Det er altid bedst at tjekke, hvilken vægt af handske dit kamsportscenter foreslår du skal bruge til sparring.

Boksehandsker til Thaiboksning
Man kan oftest bruge de samme handsker til thaiboksning. Det man skal have fokus på ved boksehandsker til thaiboksning, er at sikre at boksehandsken har mere fokus på mere fordelt polstring for bedre beskyttelse på bagsiden af hånden og mere fleksibilitet i grebet, hvilket tillader håndfladen at åbne mere for at fange spark og kontrollere clinchen. Oftest er der også ekstra polstring ned langs siden af håndfladen. XEED Pro Gloves kan være et godt alternativ til thaiboksning. 

Handsker til MMA:
MMA handsker er udviklet specielt til Mixed Martial Arts.. I modsætning til boksehandsker er disse handsker fingerløse, ofte med en åben håndflade, for at gøre det nemmere at gribe og grapple. Hvis du træner boksning eller Muay Thai, så er grappling handsker totalt no go. Grappling -eller MMA handsker som de normalt betegnes som, bruges til kamsportsgrene, hvor det stående “game”, clinch og gulvkamp er tæt forbundet. De fingerløse boksehandsker som bruges i MMA, skal helst have en pasform hvor selve handsken lukker en smule i. Det gør, at man har nemmere ved at grapple og samtidig undgår man, at man kommer til at prikke sin modstander i øjet.
Se XEEDs sparringshandsker her

Vi håber, at denne udførlige guide ikke blot har udstyret dig med viden, men også inspireret dig til at vælge dine næste boksehandsker. Udforsk vores boksehandskekollektion, hvor vi har boksehandsker til alle træningstyper.

 

Jetzt einkaufen

Mit diesem Element können Sie ein Zitat, einen Inhalt usw. hinzufügen.